Elintarviketeollisuus

13.–14.9.2017
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Elintarviketeollisuus

Kansainvälinen messutapahtuma elintarviketeollisuuden ammattilaisille

Elintarviketeollisuus-messut tarjoavat kaiken, mitä tarvitaan laajemman mittakaavan elintarviketuotantoon koneista ja laitteista prosessiin ja järjestelmiin.

Rekisteröidy kävijäksi ›Varaa osasto ›

Pakkausala ja elintarviketeollisuus käsi kädessä

Koko elintarviketeollisuuden kaari alkutuotannosta pakkaukseen

Elintarviketeollisuus-messut tarjoavat kaiken, mitä tarvitset elintarvikkeiden tuotantoprosessissa aina tuotannon koneista elintarvikepakkaukseen.

Juuri elintarviketeollisuuden tarpeisiin kohdennettu tapahtuma esittelee tuotannon koneita, laitteita, prosesseja ja tekniikkaa, älykästä elintarvikepakkaamista ja -logistiikka, raaka-aineiden valmistajia ja tuottajia, tuotantolaitosten kunnossapitoa, turvallisuutta ja hygieniaa, kierrättämistä ja energiatehokkuutta sekä tuotekehitystä ja vientiä.

Tehoa & innovaatioita

Elintarviketeollisuuden ammattimessut tarjoavat kovaa tietoa prosesseista analytiikkaan – sekä yllättäviä avauksia. Uudistuneiden ammattimessujen hyödyn ­viimeistelee täysin uusi ohjelmakonsepti.

  • INSIGHT Elintarviketeollisuuden kova ydinosaaminen
  • GAME CHANGERS Elintarviketeollisuuaden mullistajat
  • OUT OF THE BOX Yllättäjät alan ­ulkopuolelta

Tuoreimmat ratkaisut

Keskuskeittiön, ravintolan, kahvilan, leipomon ja oppilaitoksen tuotannosta ja hankinnoista vastaava näkee toimialan trendit, uusimmat ratkaisut, tuotteet ja palvelut sekä tavata kollegat. Raaka-aineiden sisäänostaja tapaa yhdellä käynnillä palveluntarjoajat, tuottajat ja valmistajat.

Luotettavaa alkuperää

Vuodesta 2005 alkaen järjestetty Elintarviketeollisuus on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana elintarviketeollisuusalan ammattimessutapahtumana.

Kasvua liiketoimintaan

Kansainvälinen ala on Suomessa hyvin tiiviisti keskittynyt, joten kahden päivän aikana on mahdollisuus tavata alan tärkeimmät kontaktit: yhteistyökumppanit, tutut ja uudet kumppanuudet.

Ideoita vientiin

Kasvua elintarviketeollisuuteen haetaan kansainvälisiltä markkinoilta, ja myönteistä on, että vientihinnat ovat selvässä nousussa. Elintarvikkeita vietiin 1,5 miljardilla eurolla vuonna 2016. Elintarviketeollisuuden tuotteista 85 prosenttia myydään kotimaassa.

Ohjelmassa MM.

Koneiden kunnon ennustaminen käytännössä ilman hypeä
ke 13.09.2017 10:30

Koneiden kunnon ennustamiseen tarvittavat teoriat on kehitetty jo vuosia sitten; joustavat käytännön toteutukset ovat kuitenkin puuttuneet. Nykyteknologia mahdollistaa sen, mistä ennen on vain uneksittu.

Tero Hänninen
Mitä Suomen suosituin ravintolaketju tarvitsee
to 14.09.2017 14:00

ABC on Suomen suurin ravintolaketju lähes sadalla toimipaikallaan. Kehityspäällikkö Tero Hänninen kertoo ABC:n odotuksista toimijoille sekä tulevaisuuden näkymistä kuluttajakäyttäytymisen muuttuessa.

Valtteri Lindholm
Maailmanvalloittaja Varusteleka
ke 13.09.2017 13:30

Räjähdysmäinen kasvu eikä loppua näy – nyt Varustelekan nousua vauhdittaa kotimaan lisäksi rakettina kasvava ulkomaanmyynti. Varustelekan kauppias Valtteri Lindholm kertoo, miten ihme tehtiin sekä vaahtoaa oluesta: Varusteleka on rättikauppa, jonka myymälässä on oluthylly ja baari.

Leena Järvenpää ja Jarmo Talasrinne, Linkosuo
Strategia uusiksi: case Linkosuo
ke 13.09.2017 14:00

Perheleipomo siirsi fokuksensa kuivaleipätuotteisiin ja snackseihin. Kuinka koneet ja prosessit taipuivat muutokseen? Miten rieväleipurista kuoriutui viennin menestyjä?

Mika Varjonen
Undo! Undo! Miten minimoida takaisinvedot
ke 13.09.2017 10:00

Takaisinveto on aina kuluerä. Mika Varjonen kertoo erilaisten takaisinvetotapausten opetuksista: syistä, ennakoinnista ja riskien hallitsemisesta.

Suomalaiset marjat maailmalle 
to 14.09.2017 13:00

Arctic Power Berries on Lontoossa toimiva start up. Miten kasvattaa uusi pohjoinen brändi aivan nollasta? Mitä korostaa tai välttää markkinoinnissa? Ja miten toimii oma verkkokauppa?

3D-tulostuksella lisäominaisuuksia koneisiin
ke 13.09.2017 11:30

3D-tulostus on mahdollistanut perinteisille valmistusmenetelmille ”mahdottomien” piirteiden tekemisen. Tämä tuo suunnittelijoille vapauksia, mutta kuinka saada paras hyöty 3D-tulostuksesta? Menetelmien laaja kirjo tuo haasteen parhaan vaihtoehdon valintaan.

Lumenen kanssa metsässä
ke 13.09.2017 12:30

Innovaatio- ja tuotekehitysjohtaja Tiina Isohanni avaa kosmetiikkateollisuuden näkökulmaa pohjoisen luonnon raaka-aineiden hyödyntämiseen ja siihen, kuinka sivuvirroista tuotetaan liiketoimintaa ja kauneutta.

#Elintarviketeollisuus