Elintarviketeollisuus-messut

Itsenäisyyden juhlavuoden koristetyökilpailu messuilla

Uutinen  07.07.2017

Suomen Leipuriliitto yhteistyökumppaneineen järjestää Itsenäinen Suomi 100 vuotta -koristetyökilpailun Elintarviketeollisuus 2017 -messuilla. Elintarviketeollisuus-messuilla on perinteisesti järjestetty Suomen Leipuriliiton leipureiden ja/tai kondiittoreiden kilpailu.

Tämänkertaisessa kilpailussa valmistetaan koristetyö teemalla Itsenäinen Suomi 100 vuotta. Kilpailutyö tehdään kaksihenkisin joukkuein ja sen voi harjoitella etukäteen. Työn osat voi tuoda valmiina tai puolivalmiina kilpailupaikalle, jossa työ kootaan. Tarkoituksena on luoda koristetyö, joka hyvin kuvaa satavuotiasta itsenäistä Suomea!

Ammattikouluopiskelijat ja leipomo-konditoria-alan yritykset kisaavat 13.9. Kilpailun jälkeen koristetyöt huutokaupataan ja tulot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Kilpailun tuomareina toimivat yhteistyökumppaneiden palveluksessa olevat, leipomon käytännön työt hallitsevat ammattilaiset. Tuotteiden arvioinnissa he kiinnittävät huomiota kilpailun teeman toteutukseen, ulkonäköön ja taiteellisuuteen. Kilpailun on ideoinut ja sen säännöt on suunnitellut Leipuriliiton hallituksen puheenjohtaja Jari Elonen.

Yhteistyökumppaneita ovat mm. Condite Oy, Fazer Mylly, Finnbakels Oy, Mauste-Sallinen Oy, Suomen Sokeri Oy ja Valio Oy.

Kilpailuun voi ilmoittautua 21.8.2017 mennessä Suomen Leipuriliittoon sähköpostilla.

(Edit: Uutista on muokattu 4.9. Leipomoalan Suomi 100 vuotta -kilpailu toteutetaan ennakkotiedoista poiketen yksipäiväisenä 13.9.)

Ohjelma