Elintarviketeollisuus-messut
Pakkausala ja elintarviketeollisuus käsi kädessä

Insight – kestävää ruokatuotantoa sekä strategian uudelleen fokusoimista

Uutinen  07.07.2017

Elintarviketeollisuus-messujen ohjelmakonsepti on uudistunut kokonaisvaltaisesti. Kolmeen osaan jaettu sisältö tarjoaa jokaiselle jotakin. Insight-osio koostuu ajankohtaisesta alalla puhuttavasta sisällöstä ja kovista faktoista. Teemat pitävät sisältään niin keskustelua kestävästä ruokatuotannosta kuin yrityksen strategian uudelleen fokusoimisesta.

Keskiviikkona Emilia Nordlund VTT Oy:ltä pohtii, miten ruokkia maapallon lisääntyvä ihmisjoukko maapallon kantokyvyn rajoissa? Nordlund ottaa kantaa uusien ruoantuotantotapojen sekä -teknologioiden tuomiin mahdollisuuksiin. Esityksen keskiössä ovat niin tulevaisuuden proteiinilähteet kuin ekologinen ruokatuotanto.

Keskiviikkona kuullaan myös yrityksen strategian uudelleen fokusoimisesta. Perheleipomo Linkosuo siirsi fokuksensa kuivaleipätuotteisiin ja snackseihin. Luennon aikana saadaan selville, kuinka koneet ja prosessit taipuivat muutokseen? Miten rieväleipurista kuoriutui viennin menestyjä?

Torstaina insigth-teemat tarjoavat case-esimerkin Valion Valsa® maitosuolasta ja sen kehityksestä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Haasteellisen uurastuksen lopputuloksena heran luontaiset mineraalit onnistuttiin valjastamaan, joka johti elintarvikkeiden suolapitoisuuden laskuun. Kymmenen vuoden kehitystyön jälkeen Valion Valsa® maitosuola kaupallistettiin onnistuneesti.

Ohjelma