Elintarviketeollisuus-messut

Leipomoalan SM-joukkuekilpailut

ke 11.09.2024 10:00-15:00

Kilpailu- ja työnäytösalue, C-halli

Leipomoalan SM-joukkuekilpailu Kangasalla ja Tampereella 10.–11.9.2024

Kuuden leipomon kaksihenkiset joukkueet kilpailevat leipomoalan SM-joukkuekilpailussa syyskuussa Tampereella. Yleisön edessä joukkueet valmistavat konditoriatuotteita Elintarviketeollisuus 2024 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa keskiviikkona 11.9.2024. Edellisenä päivänä 10.9.2024 joukkueet valmistava ruokaleipää ja välipalatuotteen Tredu Kangasalan yksikössä ja nämä tuotteet tuodaan näytille myös messukeskukseen.

SM-joukkuekilpailun järjestää Suomen Leipuriliitto yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kilpailun teemana vuonna 2024 on Halloween.
Mukaan ovat ilmoittautuneet joukkueet seuraavista leipomoista:

Elonen Oy Leipomo, Jämsä
Konditoria pH7 Oy, Tuusula
Leipomo Juuri Oy, Riihimäki
Linkosuon Leipomo Oy, Tampere
Pielispakari Oy, Nurmes
Ramin Konditoria Kahvila Oy, Mikkeli

Kilpailussa valmistetaan ruokaleipää, välipalaleivonnainen sekä konditoriatuote/tuotelajitelma. Kilpailu toteutetaan kahtena päivänä, joista ensimmäisenä eli tiistaina 10.9.2024 joukkueet valmistavat ruokaleivän ja välipalatuotteen Tampereen seudun Kangasalan toimipisteessä. Nämä tuotteet kuljetetaan yleisön nähtäviksi Elintarviketeollisuus 2024 -messuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, jossa joukkueet valmistavat konditoriatuotteet/tuotelajitelman keskiviikkona 11.9.2024 lkaen kello 11.

Kaikki kilpailutuotteet eli siis myös Kangasalla valmistetut ruokaleivät ja välipalatuotteet, arvioidaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa keskiviikkona 11.9.2024. Tuotteista arvioidaan maku, ulkonäkö, innovatiivisuus ja resepti. Kilpailun tuomareina toimivat yhteistyökumppaneiden palveluksessa toimivat, leipomon käytännön työt hallitsevat ammattilaiset.

Yhteistyökumppanit ovat:

Condite Oy
Finnbakels Oy
Leipurin Oy
Mauste-Sallinen Oy
Valio Aimo
Tampereen Messut Oy
Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan toimipiste.

Päätuomarina toimii Mika Parviainen, Valio Aimo.

Kannattaa tulla paikalle seuraamaan ja jännittämään, minkä leipomon edustajista ’leivotaan’ tällä kerralla Suomen mestarit!

Lisätietoa >>