Elintarviketeollisuus-messut

Millä reseptillä perinteiset rieväleipurit menestyvät vientimarkkinoilla?

Uutinen  30.08.2017

Pärjääkö kotimainen leipomoteollisuus ilman automaatiota tai millä reseptillä perinteiset rieväleipurit menestyvät jatkossa vientimarkkinoilla? Elintarviketeollisuuden toimijoiden isot investoinnit, kehityshankkeet sekä startupien innovaatiot puhuttavat Elintarviketeollisuus-messuilla 13-14.9.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Leipomoalan Suomi 100 vuotta -kilpailu käydään messujen yhteydessä.

Itsenäisyyden juhlavuoden innoittamat koristetyöt toteutetaan ja kootaan paikan päällä esimerkiksi piparitaikinasta tai sokerimassasta. Ammattikouluopiskelijat ja leipomo-konditoria-alan yritykset kisaavat 13.9. Kilpailun jälkeen koristetyöt huutokaupataan ja tulot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kilpailun järjestää Suomen Leipuriliitto yhteistyökumppaneineen.

(Edit: Uutista on muokattu 4.9. Leipomoalan Suomi 100 vuotta -kilpailu toteutetaan ennakkotiedoista poiketen yksipäiväisenä 13.9.)

Teemoina ekologinen ruoantuotanto, kuluttajakäyttäytyminen ja kansainvälinen ruokavienti

Elintarviketeollisuudessa etsitään kiivaasti tapoja uudistua. Messujen ohjelmassa keskitytään siihen, että eri alojen asiantuntijat esittelevät elintarviketeollisuuteen siirrettäviä ideoita, joista voidaan jalostaa tulevaisuuden kysyntään vastaavia palveluita ja tuotteita. Lisäksi elintarviketeollisuuden tutkimuksesta ja kehityksestä vastaavat asiantuntijat ovat alustamassa keskusteluja uusista ruoantuotantotavoista ja -teknologioista, brändäyksestä ja markkinoinnista sekä kuluttajakäyttäytymisen muutoksista.

Keskiviikko 13.9. on ohjelmasisällöltään messujen kovien faktojen päivä, jolloin keskitytään etenkin alan turvallisuuteen, tuotantoon ja liiketoimintaan. Torstaina 14.9. keskiössä on tuotekehitys, vienti ja kuluttajan näkökulma. Tapahtuman ohjelmakonsepti on uudistunut ja jaoteltu kolmeen sisällölliseen teemaanInsightGame Changers ja Out of the BoxLue lisää: www.elintarviketeollisuus.fi (Ohjelma)

Elintarviketeollisuus-messut kokoavat yhteen päättäjät ja yritykset ratkomaan koko alaa koskevia liiketoiminnan haasteita, investoimaan uusiin tuotantokoneisiin sekä rakentamaan yhteistyöverkostoja. Juuri elintarviketeollisuuden tarpeisiin kohdennetussa tapahtumassa alan yritykset esittelevät, mitä tarvitaan laajemman mittakaavan elintarviketuotantoon aina koneista ja laitteista logistiikkaan sekä työturvallisuuteen.

Tiedote 30.8.2017